Bjørn Eirik Østbakken

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Følg meg på instagram @eirik_ostbakken

Jeg jobber for tiden med en serie malerier som heter Conjoined og består av oljemalerier og fotografier. Serien har en svært dagsaktuell tematikk og uttrykker sterke opplevelser og emosjonelle uttrykk knyttet til blant annet krig og pandemi.

Maleriene visualiserer menneskelige følelsesmessige opplevelser som maktesløshet, angst og frustrasjon. Disse følelsene er sterke og gjenstridige, og kan oppstå når vi er i en situasjon eller et sted vi føler vi ikke kan unnslippe. Bildene kan assosieres med dagens utfordringer med krig, pandemi, sykdom og fattigdom. De kan også kobles til generelle samfunnsutfordringer som integrering, arbeidsledighet, vold, rusavhengighet eller ensomhet.

Motivene i maleriene er to eller tre personer som er sammenflettet på forskjellige måter – som siamesiske tvillinger. Disse prøver å komme seg vekk fra hverandre. De drar i hver sin retning, slåss og skyter seg selv eller den andre tvillingen.

Desperasjonen er ikke umiddelebart fremtredende siden bildene er malt med lystige farger, og sånn sett skjuler fargepaletten de mørke handlingene i motivet.