Ingunn Glomnes Johansen

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Ingunn Glomnes Johansen ( f.10.04.1960) bor og arbeider i Oslo. Jeg begynte min formelle kunstutdannelse ved Einar Granum kunstfagskole i Oslo (1983) og har siden vært innom en rekke ulike kurs, skoler og kunstgenre.

Etter en periode 2007- 2016 hvor jeg i all hovedsak har bruk tiden på glassmosaikk etter Tiffanymetoden, tok jeg i 2016/17-  2.år  på Einar Granum kunstfagskole med fordypning i maling.

Jeg er opptatt av menneskets lengsel etter å forstå eget liv. Inspirasjon finner jeg i levd liv og i mine reaksjoner på det jeg ser rundt meg. Jeg liker og blande det figurative med det non figurative, har et narrativt formspråk og er glad i symbolbruk. Mitt mål er at bildene mine skal skape kommunikasjon med betrakteren uten et gitt fasitsvar.

Siden januar 2019 har jeg vært fast medlem ved Norske Grafikeres Verksted på Kaldbakken i Oslo. Jeg er fascinert over grafikkens utallige muligheter og liker å kombinere ulike teknikker. Mine arbeider omfatter maleri, grafikk og skulptur/støp/installasjon og glass.