Ingvild Eiring

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Ingvild Eiring er født og oppvokst i Bodø. Hun har sin utdannelse fra moteskolen Esmod i Oslo i 1990-92 og studerte senere tegning ved Art Student’s League i New York. Eiring er freelance kostymedesigner for film og reklame. Hun står bl.a. bak kostymene til filmer som Morten Tyldums «Buddy» og Pål Sletaunes «Naboer». Ved siden av dette har hun samarbeidet med fotografer i inn- og utland som kunstmodell siden 2008.

Ingvild Eiring begynte å arbeide med tredimensjonale tablåer for drøyt ti år siden. Hun har vist noen av dioramaene i Belgia, Beiarn og på Vestfossen. I 2021 hadde hun utstilling på Galleri Grette i Notodden. Hennes andre soloutstilling «Diorama» var å se på K-U-K i Trondheim 19.november 2022 – 13 april 2023.

11 mai 2024 åpner hennes neste  utstilling, på Kittelsen-museet ved Blaafarveværket.

I Eirings dioramaer møter vi ulike interiører og tablåer. Aktørene er påkledde mus satt inn i ulike interiørscener. Dioramaene tar ofte utgangspunkt i mystikk og overtro på slutten av 1800-tallet. Eiring har de siste par årene jobbet med en nye serie, hvor inspirasjonen er hentet fra hennes egen bakgrunn fra Nord-Norge og Østerdalen.