Isabelle Inghilleri

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Jeg er en fransk/norsk kunstner og arbeider hovedsakelig innen tegning og maleri. Min utdanning er fra Norge og England, inkludert en toårs master fra Royal College of Art and Design.

Jeg har arbeidet fra London, Berlin, Nice og Oslo. Nå bor og arbeider jeg fra gårdsbruket mitt i Sandefjord, hvor jeg har atelier og verkstedlokaler. Vi bor nærme naturen og stadig får vi besøk av ville dyr som elg, rådyr, rev og fasaner. Generelt er jeg svært opptatt av naturen og hvordan vi mennesker behandler og samhandler med naturen og dyrene som lever omkring oss.

Mesteparten av mitt arbeid dreier rundt dette forholdet. Det er et anstrengt forhold som altfor ofte har flere fordeler for folk enn for naturen og dyrene. Slik jeg ser det er vi ikke flinke nok til å ivareta og forvalte naturen på en hensiktsmessig måte, dyrebestander i hele verden forsvinner i et rasende tempo og nedbygging av naturområder har en direkte effekt på dyrebestandene.

I arbeidene mine forsøker jeg å vise dette ubalanserte forholdet. Mange av arbeidene mine handler om den avstanden vi har til naturen. Vi tar det for gitt at dyrelivet og naturen er til for oss. Mennesket har ingen problemer med å invadere ville dyrs hjem for å skape hjem til seg selv og veier som tar dem dit. De siste årene har jeg arbeidet med malerier som tar for seg hva som kan skje hvis leveområdene til de ville dyrene blir brukt opp, hvor skal dyrene da ta veien? Jeg tenker at to verdener krysses, dyreriket og menneskehjemmet, avgrenset fra den skitne naturen med nypussede vinduer, sofaer i pastell og silkeputer. I fiktive malte senarioer har de ville dyrene invadert hjemmet, de sitter i sofaen og på kjøkkenbenken, de lager reder i hodet på oss og tepper blir sølet ned av skitne revepoter.

Dette er noe jeg kommer til å fortsette å arbeide med fremover, menneskets overforbruk av natur og hva slags konsekvenser dette har både for oss og for naturen.