Jacqueline W. Havn

 

Om kunstneren

Drømmemaler og kalligraf.

🙂

Jeg kommer opprinnelig fra en etnisk minoritetsfamiliebakgrunn i Indonesia. Jeg ble først veiledet av min bestefar, som selv var maler og fotograf. Inspirert av Gerald Scarfe, Mark Wilkinson, Maurits Escher og Alfred Leslie vant jeg en serie kunstkonkurranser som ung jente. Etter at jeg hadde fått tilbud om stipend for å studere interiørdesign i den vakre italienske byen Firenze, dro jeg fra Indonesia. Jeg fortsatte da å bo og arbeide i Italia fram til jeg møtte min norske kjærlighet.

Drømmer og mental tilstand spiller en viktig rolle i den kunstneriske veien min. Jeg har med tida lært å skrive ned eller lage enkle skisser av hva jeg føler og ser i drømmen. Jeg har som mål å representere transcendensen av menneskelig forståelse av tid og sted, av det som er trygt og utrygt, den dødelige knuten av våre tanker og erfaringer, og håpet når alt annet har sviktet.

Oppveksten min er preget av urolige tider, og det barnet i meg har dessverre vært vitne til grufulle voldshandlinger. Det blir sånt at sakene som er viktige for meg er psykologiske opplevelser, barndomstraumer og veien til helbredelse. Jeg elsker å jobbe med mixed media og har stor tro på eksperimentering. Arbeidene mine setter lyse og mørke farger i kontrast via «gradient blanding» og hard-edged geometri, samtidig som jeg tar i bruk feminine elementer, surrealistisk komposisjon og illusoriske former.