Janet Sandø-Healey

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Myhresgate 8, 3181 Horten

40243181

janetsan@me.com

http://www.janetsando.no

Vis CV

Janet Sandø-Healey født 10. november 1955 i New York er norsk billedkunstner bosatt i Horten. Hun debuterte med sin første separatutstilling i Ski kunstforening i 2012, og har siden hatt flere separatutstillinger og deltatt på mange juryerte utstillinger. Hun var frem til 2012 faglærer i kunst og håndverk i både skole og kulturskole. Fra 2015 har hun arbeidet på heltid med sin kunst.

Sandø-Healey arbeider idag først og fremst med enkaustikk, som er en eldgammel teknikk med historie helt tilbake til den Antikke Egypt. Dette er en teknikk hvor bivoks, kvae og fargepigmenter er hovedelementene.

Janet sier selv om sitt arbeid; «Et eksistensielt spørsmål om tid er alltid til stede i mitt arbeid.  Hvordan skape et tidløst uttrykk hvor både fortid, fremtid og øyeblikket er tilstedværende i samme stund? Skriftspråk, formspråk og symbolikk fra gamle kulturer- og samtid settes i dialog i billedflaten. Forgjengelighet, tid og tidløshet. Bildene blir til gjennom sjiktvis lag av bivoks. Her trykkes, slipes, risses og males. Tegninger, grafikk og monotypi blir lagt ned i voksen for å skape en forbindelse og en dialog mellom lagene. Med denne teknikken kan jeg skape nye rom i en ny virkelighet eller benytte de løsrevete minnene til å forsøke å samle og formidle mer enn et enkelt bilde kan beskrive. I den ytre flaten fremstår bildets hud, en taktil tekstur; som berører den ytre verden; i øyeblikket.