Jorun Wisløff

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Lolandskollen 10

97505644

kunstnerjorun@outlook.com

Jorun Wisløff «buestrek»

Jorun Wisløff (født 1982) billedkunstner. Bor og arbeider i Øvrebø/ Kristiansand.

Arbeider med maleri, tegning og grafikk Jeg har over 20 års erfaring med billedkunst, og har utviklet min egen «buestrek». Det er den som har blitt min kunststemme.

Den går ut på å bruke samme strek, men endre størrelse, retning og intensitet på buene. Motivene er ofte enkle, i kontrast til en komplisert strek.

Jeg ser ofte motiver gjennom et barns øyne, og ser viktigheten av å «beholde barnet i seg selv som voksen» Som ærlighet, naivitet, lekenhet, uskyld og evnen til ikke å dømme. Sommerfugler, engler og barn er motiver som ofte går igjen.

Vi lever i en verden med mye støy og uro. Jeg ønsker derfor at bildene skal skape ro til sjela. Det er viktig for meg å beholde en nerve, som er god for hjertet. Som gjenspeiler seg i kjærlighet, trygghet, underfundighet, ettertanke og stillhet.

Måten jeg arbeider på er «naken».

Alle sporene jeg setter blir synlige. Teknikken jeg bruker er svært tidkrevende. Det er et konsentrasjonsarbeid som krever kunnskap og nøyaktighet. Dersom jeg beskriver buene feil, har jeg få eller ingen opprettingsmuligheter. Jeg lar utviklingen komme naturlig innenfor det tempoet som føles riktig. Ved å stole på magefølelsen. Det er den i tillegg til spontane inspirasjonskilder, som er med på å bestemme hvilken retning motivene mine tar.