Kristin Iren Dijkman

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Jeg er skapende kunstner og uttrykker meg gjennom bildende kunst, skulpturer i steatitt og alabast og ved å skrive fortellinger og holde foredrag.

Jeg har også en akademisk utdannelse som utøvende musiker og har gitt ut flere musikkhefter.

Jeg lærer av de gamle mestere, og er opptatt av at min kunst skal ha høy kvalitet og at den berører og sporer til indre vekst.

Utdanning

Jeg har min billedkunstneriske utdanning fra bla. Barcelona Academy of Art (fullført male- og tegne utdanning på bachelor nivå), høyskolen på Järna, Stockholm, og har også gått i lære hos professor Jan Valentin Sæther (tidligere professor ved Kunstakademiet i Oslo) og kunstneren  Per T. Lundgren.

Jeg har de siste årene hatt kollektiv- og separatutstillinger i USA (New York), England (London), Italia (Toscana), Tyskland, Estland, Litauen, Sverige og Norge, samt deltatt ved flere juryerte utstillinger som bl.a

  • Kunst rett Vest
  • Sørlandsutstillingen
  • Romeriksutstillingen
  • Rælingsutstillingen
  • Diverse landsutstillinger i regi av NFUK
  • I flere kunstforeninger, bla. Asker, Arendal, Skien, Lørenskog, Ullensaker, Høyanger, Rælingen, Aurskog-Høland, Flekkefjord, Halden, Orkdal, Oppegård, Ski, Stange, Tinn og Ål.
  • Flere utstillinger i regi av ABK – Asker Bildende Kunstnere

Jordi Diaz Alama, direktør BAA skriver følgende til kunstneren:

Gratulerer med dine bemerkelsesverdige prestasjoner. Din dedikasjon til ditt yrke er virkelig prisverdig, og ferdighetsnivået ditt er konsekvent enestående på alle områder. Spesielt er din disiplin og arbeidsetikk uvurderlige ressurser som vil bane vei for din suksess. Du har nå bygget et solid grunnlag for å utforske og uttrykke din unike kunstneriske visjon. Mens du fortsetter reisen din, oppfordrer jeg deg til å fortsette å lære og eksperimentere med nye tilnærminger som lar deg være enda mer uttrykksfull og direkte i dine kunstneriske bestrebelser. Fortsett det utmerkede arbeidet, og husk at det er bare himmelen som setter grenser for noen så talentfull og dedikert som deg. Godt gjort!

Riccardo Baldelli, anerkjent kunstkritiker i Maecenas Italian Art, sier følgende om min kunst:

Hon har kvalitet som kännetecken. Hon är en konstnärinna som vi kallar, med gammalmodigt ord, skolad.

Ljuset används av Kristin Irén Dijkman med högsta kunskap, ett verktig för att framhäva den känslomässiga stämningen. Som en  modern Antonello da Messina, letar konstnärinna efter en dramatisk effekt med ljus mellan skuggorna. Bara stora konstnärer kan spela med ljuset på en känslomässig nivå. Bara år av studier kan erbjuda till oss åskådare en så stor involvering i så välkalibrerade känslor.