Linda Syvertsen

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Linda! -Frihet til å uttrykke følelser.

Å slippe løs og utløse livets mystikk gjennom illustrasjoner som minner om døden. Med en underliggende lekenhet og modernitet. I kontrast til en typisk 54 årig kvinne. Selv har hun et skråblikk og humor på hele prosessen. Det vekker oppsikt. Fascinerer. Til og med provoserer mange, det å bli konfrontert med abstrakte, sterke men sanne følelser som sorg, savn, frustrasjon og fortvilelse.

Det er godt og frigjørende å kunne se og oppleve en følelse i fysisk materiale og/eller gjennom en gitt form. Som her portrettet. Noe veldig uhåndterlig blir med ett håndterlig. Et lite stykke bevis, kanskje. Et sårbart portrett. Men allikevel med en utvilsom selvsikkerhet. Tilstedeværelse. Det er trygt. Jeg kan lene meg litt på det. Ta en pust i bakken. -Jeg er ikke alene.

Det er som om Linda uttrykker noe universelt uten kropp. En felles forståelse. Har du opplevd intens sorg og/eller smerte vil du også ha registeret for å tolke bildene hennes og virkelig sette pris på de.

Linda har en egen fan-base som minner litt om skaren til Billie Eilish. En trofast følgesskare som heier. Setter pris på. Anerkjenner. Er takknemlige. Linda er også utrolig produktiv, aktiv og god på å vise seg frem, uten nykker av noe slag. Hun kanaliserer først og fremst via diverse teknikker som pensel med maling på lerret, vegg eller papir.

Det vekker tillit hos enkelte. Tillit til livet, til menneskeheten. At vi alle er en del av det samme. At vi er forbundet. Det minner om at livet og døden er beslektet. Det ene kan ikke eksistere uten det andre. Som Yin og yang. Sort-hvitt. Lys-skygge. Kontraster. Livet. Døden. Satt opp i mot hverandre blir de begge sterkere. Sterkere enn de er hver for seg.

At Linda selv vekker oppsikt fordi hun står til kontrast med forventningene, sier noe om våre indoktrinerte holdninger i samfunnet. Det er frigjørende å bli utfordret. Forventningene dreier seg om at det er en Emo-tenåring som står bak og ikke en kvinne som har levd og som fortsetter å leve livet. Som setter egen helse høyt. Foran alt annet faktisk. Det viktigste i livet er deg selv. Fyller du ditt eget potensial, kan du bidra og påvirke utenfor grenser av noe slag. Bygrenser. Landegrenser. Klasseskiller. Kjønn. Hvem du velger å elske. Hvor i verden anene dine måtte være fra. Bildene kommer fra en utømmelig og rik kilde vi alle er en del av.

 

Skrevet av Gry Jeanett Henriksen