Maya Lawson-Laane

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

Låhneveien 42, A

41428014

maya@hosmaya.no

https://hosmaya.no

Mitt navn er Maya Lawson-Laane (født 1968 i Cooma, Australia). Jeg er fra Nøtterøy der jeg fullførte gymnaset på Steinerskolen i 1987 og derfra gikk veien videre til utdanning i København og Oslo. I 2010 bodde jeg i utlandet, men traff mannen min og flyttet tilbake til Vestfold i 2011. Vi bor på slektsgården Laane Vestre utenfor Tønsberg der jeg også har mitt atelier.

TEKNIKK OG MATERIALE

Mitt materiale er akryl på lerret og mine malerier er malt med nal i lette, transparente lag. Jeg jobber sakte, legger lag på lag, skaper nye dimensjoner og perspektiv, en rytme, en farge, en balanse.

INNHOLD/ MOTIVER

Naturen er alltid til stede i bildene. En åpen horisont, et vindpust, raslende løvverk og fargesprakende kronblad. Det store i det lille. Naturens kraft.

INSPIRASJON

Jeg maler mine erindringer av tåkedisen som ligger over jordene når kvelden kommer strykende en sommerkveld. Skiftninger mellom årstider, av lyset som siles gjennom løvverk, når stormen legger seg, solen bryter gjennom skydekket og speiler seg i sjøen eller det innerste underet i en blomstrende blomst.

MÅL MED BILDENE OG KUNSTEN

Mitt mål er å skape gode energier, et pusterom og en motvekt til overfloden av informasjon og nyheter. Et hvileskjær om du vil, der den som ser kan drømme seg innover – i bildet og i seg selv.

«Klimaavtrykk, bærekraft, flyskam og katastrofe» er en del av vårt vokabular og vår hverdag. Vår verden er i forandring og vi bekymrer oss for helse, klode, krig og klima, men hva skjer da med vårt indre landskap? Jeg forsøker i mitt kunstnerskap å legge noe på den andre vektskålen, finne frem til en harmoni i tilværelsen, noe ufarlig, noe å hvile øynene på, et pusterom, en bekymringsfri sone.

Av og til må vi stoppe opp, løfte blikket og se innover.