Mirjam Johnsen

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

oppsalstubben 2c 0685 Oslo

91640865

Mirjam.Johnsen@gmail.com

Vis CV

Jeg er født og oppvokst i Bærum (1954). Har bodd på vestlandet i størstedelen av mitt voksne liv. Er nå bosatt i Oslo er tilknyttet Atelier Norderås på Ås.

Jeg har alltid drevet med tegning, maling og forskjellig tekstilarbeider. I travle år med barn og full jobb var det knapphet med tid til fordypning og eksperimentering. Etter hvert som barna vokste til og jeg fikk mer tid begynte jeg å male akryl på lerret. I 2006 fikk jeg atelierplass på Fiskå Gamle Mølle i Stavanger, deltok der på en rekke fellesutstillinger. I 2009 hadde jeg min første separatutstilling på Sandnes Brygge.

Medlemsskapet i NFUK 2012 åpnet nye dører, kunstnerisk veiledning, mulighet til deltakelse på juryerte landsutstillinger , aktiv deltakelse i lokallag.

Fra 2016 har jeg gradvis beveget meg over til grafikken. Monotyper, tresnitt, lino og koldnålsradering.

Det håndverksmessige arbeidet med skjæring, radering, bearbeiding av trykkplaten gir en egen tilfredsstillelse. Videre spenningen når platen er klar for trykking og det endelige resultatet viser seg…  Mulighetene oppleves som uendelige !

beveglsen fra maleri til grafikk har ført til at mitt uttrykk har forandret seg fra det mer abstrakte med innslag av natur til at jeg nå bruker mer detaljerte og konkrete former  hentet fra naturen, men fortsatt slik JEG ser den.

Jeg er opptatt av å fange naturens skjønnhet og ikke minst dens sårbarhet.