Tone Halling

 

Om kunstneren

Jeg er for det meste selvlært som kunstner, men har gjennomført flere internettbaserte studieopplegg med undervisning av internasjonalt anerkjente kunstnere som fokuserer på moderne realisme og moderne abstrahert realisme, f.eks. Zoey Frank, Edmond Praybe, Quang Ho, Adam Clague, Rebecca Crowell.

Jeg har vært representert ved tre av NFUKs juryerte årsutstillinger (Vestfossen Kunstlaboratorium oktober 2018, Hamar oktober 2019 og digital utstilling 2020).

Deltok også i Telemarksutstillingen 2022, og er innjuryert i Sommerutstillingen i Seljord 2023.

Mitt prosjekt

Jeg er opptatt av minner og små øyeblikk av levde liv og av hvordan minner kan bli forvrengt over tid. Jeg maler stort sett figurer i omgivelser – menneskers omgivelser og menneskeskapte gjenstander bærer mye mening. Underliggende tema i maleriene er nostalgi, isolasjon, introspeksjon, melankoli.

Inspirasjonen for bildene er ofte gamle familiebilder eller fotoreferanser funnet her og der. Jeg er fascinert av de implisitte fortellingene i slike uskarpe referansebilder som er tatt ut av kontekst – og bruker dem som collage-elementer for å komponere bildet, som ofte får et filmatisk tilsnitt. De gamle fotografiene har ofte en uskarphet som gir dem en egen tvetydighet som stimulerer fantasien og gir rom for tolkning.

Fortiden kan ikke gjenskapes, men i forsøket på å fange fortiden vil man ofte skape en annen virkelighet – en virkelighet med sin egen gyldighet.

Menneskelivet er fullt av undre, men hvert levd øyeblikk er så forbigående og skjørt.