Violet Polsangi

 

Om kunstneren

Kontaktinformasjon

VIOLET POLSANGI (f.1967)

Om mitt arbeid
I mine verk jobber jeg med abstrakte og romlige verdener som jeg selv får lyst til å vandre inn i og utforske. Jeg bruker ofte elementer fra arkitektur og natur som jeg forenkler til rene geometriske former, flertydige objekter og abstrakte konstruksjoner. For meg har de geometriske formene både stemme og karakter, og sammen uttrykker de både følelser og stemninger på flere plan.
Gjennom fargebruk og komposisjoner utforsker jeg ulike motsetninger som letthet og tyngde, balanse og ubalanse, orden og kaos, flater og perspektiv. Jeg jobber med å få motsetningsfylte elementer til å gå opp i en større helhet og harmoni, gjerne med en undertone av uro. Jeg jobber også med Digitale Grafiske Trykk (D.G.A.) der jeg på en spennende måter kombinerer fotografi med de maleriske utrykket.Kontrasten mellom maleri/fotografi, arkitektur/natur skaper også her en dobbelthet og et transparent utrykk som fletter sammen en indre og ytre virkelighet.

Med to-kulturell bakgrunn må en stadig prøve få ulike elementer til å gå opp i en ny enhet og identitet. Det er noe av den følelsen jeg prøver å uttrykke i bildene mine.